Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze fietsleaservices, betalingsopties, onderhoudsbeleid en meer. We hebben deze bron samengesteld om uw fietsleasing-ervaring zo soepel en aangenaam mogelijk te maken. Als je een vraag hebt die hier niet wordt vermeld, neem dan contact met ons op — we zijn er om je te helpen!

Kunnen werkgevers gratis fietsleasing aanbieden?

Ja, werkgevers kunnen fietsleasing aanbieden zonder extra kosten, waarbij werknemers de huur op een fiscaal efficiënte manier dekken door middel van salaris of bonussen. Uw bedrijf registreren bij Ubike is volledig gratis. Wij geloven in transparante prijzen, dus er zijn geen verborgen kosten verbonden aan het aanmaken van een account of toegang tot ons leaseplatform.

Hoeveel administratie vertegenwoordigt een mobiliteitsplan?

Ons mobiliteitsplan is ontworpen om zo gestroomlijnd en probleemloos mogelijk te zijn. Eenmaal ingesteld, is de administratie minimaal. We bieden een uitgebreid beheerplatform waar u eenvoudig toezicht kunt houden op het gebruik, de betalingen en de onderhoudsschema's, allemaal op één plek.

Hoe betalen werknemers de leasefiets?

De betaling gebeurt doorgaans door middel van brutosalaris of bonusaftrek, geregeld met het sociaal secretariaat.

Is privégebruik van de leasefiets toegestaan?

Ja, fietsen kunnen zowel voor woon-werkverkeer als voor persoonlijke activiteiten worden gebruikt.

Kunnen zelfstandige bedrijfsleiders deelnemen aan het fietsleaseprogramma?

Zelfstandige managers komen ook in aanmerking voor fietsleasing.

Hebben leasefietsen een voordeel in natura, zoals voor bedrijfsauto's?

Nee, leasefietsen hebben geen voordeel in natura. Bovendien is de btw op leasefietsen niet terugvorderbaar, omdat deze doorgaans worden gebruikt voor zowel professionele als persoonlijke doeleinden.

Kunnen werkgevers een fietsvergoeding aanbieden?

Werkgevers kunnen een onbelaste vergoeding van maximaal €0,24 per km verstrekken voor fietsen.

Kan fietsleasing gecombineerd worden met andere voordelen?

Ja, het kan worden geïntegreerd met voordelen zoals autoleasing of openbaar vervoer.

Welke belastingvoordelen zijn er voor werknemers?

Werknemers genieten een belastingvoordeel van ongeveer 40%, zonder voordeel in natura voor leasefietsen die regelmatig worden gebruikt voor woon-werkverkeer.

Hoe werkt het Ubike-leaseplan voor werkgevers?

Het Ubike-leaseplan is een innovatieve oplossing voor werkgevers om hun arbeidsvoorwaardenpakket uit te breiden met een duurzame en kosteneffectieve optie voor woon-werkverkeer. Door fietsleasing te integreren in uw mobiliteitsaanbod, kunt u uw werknemers een waardevolle kans bieden om hun brutosalaris te maximaliseren.
Zo werkt het: werknemers kunnen via Ubike een hoogwaardige fiets leasen met een deel van hun brutosalaris vóór belastingaftrek. Deze salarisopofferingsregeling betekent dat werknemers kunnen besparen op de inkomstenbelasting en sociale zekerheidsbijdragen en tegelijkertijd kunnen genieten van de voordelen van een nieuwe fiets. Voor werkgevers vertaalt dit zich in een meer gemotiveerd personeelsbestand, mogelijke besparingen op de loonbelasting en een verhoging van de groene reputatie van uw bedrijf.
Ubike verzorgt het hele proces, van de selectie van fietsen tot het complete servicepakket dat onderhoud, reparaties en verzekeringen omvat. Deze probleemloze aanpak betekent dat er minimale administratieve rompslomp is voor uw bedrijf. Werknemers melden zich gewoon aan, kiezen hun fiets en de rest wordt beheerd door Ubike, zodat ze gezonder kunnen reizen en jij je rol als vooruitstrevende werkgever kunt vervullen.
Naast de financiële voordelen ondersteunt Ubike-leasing de duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven door de ecologische voetafdruk te verkleinen en milieuvriendelijk vervoer te bevorderen. Het is een win-win situatie voor zowel werkgevers als werknemers, waarbij persoonlijke gezondheid en welzijn worden afgestemd op verantwoordelijkheid voor het milieu en bedrijfsefficiëntie.

Hoe kan een werkgever zich registreren voor Ubike-diensten?

Om u aan te melden, gaat u gewoon naar onze Maak een gratis account aan pagina en vul het registratieformulier in. Ons team neemt vervolgens contact met u op om u te begeleiden bij het installatieproces, uw specifieke behoeften te bespreken en een plan op maat te maken dat past bij de vereisten van uw bedrijf. Het is 100% gratis.

Wat moet ik doen in geval van een storing?

Als je fiets kapot gaat in België en je bent minstens 1 km van huis of tot 30 km buiten het land, dan kun je 24/7 hulp krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is het onderstaande nummer +32 (0) 4 340 56 23 bellen en het volgende vermelden: •uw polisnummer•uw framenummer.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Als je fiets is gestolen, is het belangrijk om de diefstal binnen 48 uur bij ons te melden via insurance@ubike.be. U moet ons voorzien van

•Uw dekkingsbeleid (zie het standaardservicepakket dat u onderaan deze pagina kunt downloaden),
•Een politierapport (of klachtenverklaring),
•En een gedetailleerde beschrijving van de omstandigheden, inclusief het tijdstip en de plaats van de diefstal.

Houd er rekening mee dat we later mogelijk om foto's van de slotsleutels, batterij, etc. vragen.

Als dit je eerste diefstal is, kom je mogelijk in aanmerking voor een vervangende fiets als onderdeel van ons standaard servicepakket.

In de periode tussen het melden van de diefstal en de ontvangst van je vervangende fiets worden je maandelijkse betalingen gepauzeerd.

Ik heb een fietsongeluk gehad. Wat moet ik doen?

Als je een fietsongeluk hebt gehad, laat het ons dan binnen 48 uur weten door een e-mail te sturen naar insurance@ubike.be. Om een claim in te dienen, moet u ons het volgende verstrekken:

•Uw dekkingsbeleid (zie het standaardservicepakket dat u onderaan deze pagina kunt downloaden),
•Een ingevuld claimdocument,
•Foto's van de schade,
•Een schatting voor de reparatie van de Ushop (die niet binnen 48 uur hoeft te worden verstrekt).
•Als er een derde partij bij betrokken was, hebben we ook het politierapport nodig.

Als u persoonlijk letsel hebt opgelopen, dekt uw arbeidsongevallenverzekering u als het ongeval gebeurde op weg van of naar het werk, of uw familiale aansprakelijkheidsverzekering dekt u.

Houd er rekening mee dat cosmetische schade, zoals krassen, niet wordt gedekt.

Er wordt een eigen risico van €50 in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn fiets onderhouden?

Zodra uw leasecontract is geactiveerd, ontvangt u een jaarlijks budget voor preventief onderhoud of kleine reparaties. Houd er rekening mee dat je budget elk jaar wordt verlengd op de verjaardag van je contract en niet kan worden overgedragen naar het volgende jaar. Om je saldo te controleren, voer je hieronder je e-mailadres in (hetzelfde adres dat je hebt gebruikt toen je je fiets bestelde).

Wat moet ik doen als mijn huurcontract afloopt?

Als uw leasecontract met Ubike afloopt, wordt de fiets eigendom van uw werkgever, aangezien het contract tussen Ubike en uw werkgever is. U kunt er echter voor kiezen om de fiets in eigendom te nemen door een beperkt bedrag aan belastingen en socialezekerheidskosten te betalen. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de fiets, zoals weergegeven in de onderstaande tabel. Als je eenmaal 100% eigenaar van de fiets bent, kun je ermee doen wat je wilt. Het kan de moeite waard zijn om de ervaring te vernieuwen, gezien de besparingen die u via het fietsleaseprogramma hebt genoten.

Waarde van de fiets

Indicatieve kosten

€1.500 - €2.000
€89 - €120
€2.001 - €3.500
€120 - €210
€3.501 - €5.000
€210 - €300
€5.001 - €8.000
€300 - €480

Wat moet ik doen als ik wil stoppen met het leasen van mijn fiets?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw leasecontract wilt beëindigen, zoals ontslagen worden of langdurig ziek worden. Als je overweegt je huurcontract te beëindigen, neem dan contact op met info@ubike.be

Houd bovendien rekening met de volgende algemene regels:

Je mag de fiets op elk moment inleveren en de huidige restwaarde wordt in rekening gebracht zonder extra kosten.

Je bent niet verplicht om eigenaar te worden van de fiets. In zo'n scenario zijn specifieke voorwaarden van toepassing, zoals beschreven in het fietsbeleid dat je hebt ondertekend. Als u een exemplaar van dit beleid wilt aanvragen, neem dan contact op met het hierboven vermelde e-mailadres.

Hoe word ik een Ubike Bike-dealer?

We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van ons netwerk met kwaliteitsdealers. Om Ubike-dealer te worden, neemt u contact met ons op via onze aanvraagformulier op de website. We geven je informatie over onze partnerschapsmodellen, de voordelen en de volgende stappen om aan de slag te gaan.

Hoe log ik als dealer in op het Ubike-platform?

Als geregistreerde Ubike-dealer kunt u inloggen op ons dealerportaal met de door u verstrekte inloggegevens. Bezoek gewoon de Inloggen bij de Ubike-dealer pagina om toegang te krijgen tot je account. Als je problemen ondervindt bij het inloggen of als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op de link 'Wachtwoord vergeten' die beschikbaar is op de inlogpagina om het opnieuw in te stellen. Als u nog meer hulp nodig hebt, staat ons dealerondersteuningsteam altijd klaar om u weer op het goede spoor te helpen. Je kunt ons bereiken via de contact bladzijde.

Maak vandaag nog uw gratis account aan en begin met de transformatie van uw bedrijfsmobiliteit!

Check icon
Snelle installatie: Je fietsleaseprogramma kan in een mum van tijd operationeel zijn.
Check icon
Abonnementen op maat: Pas het programma aan de unieke behoeften van uw bedrijf aan.
Check icon
Deskundige ondersteuning: Ons team is er om u bij elke stap te begeleiden.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Bedankt

Bedankt dat je contact hebt opgenomen. We hebben je zojuist een e-mail gestuurd. Kijk alsjeblieft in je inbox. Als je het niet ziet, controleer dan ook je spambox.
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.